Početkom sedmice manji dio dvorišta OŠ Lukavac Grad prekriven je kamenom tucanikom čime je uprava škole željela prekriti neuređen dio dvorišta i stvoriti dodatni prostor za kretanje.

-Prošle godine na lokaciji duž ograde u školskom dvorištu vršena je zamjena vodovodne instalacije nakon čega područje nije vraćeno u prvobitno stanje. Nakon zamjene cijevi, izvođač radova djelimično je uredio područje ispred glavnog ulaza u školu, ali u donjem dijelu dvoršita ostalo je neuređeno područje prekriveno blatom. Mi smo pronašli sredstva i odlučili smo taj dio prekriti kamenom tucanikom čime nismo ugrozili kretanje učenike, roditelja ni uposlenika škole, kazala je Lukavacki.ba direktorica OŠ Lukavac Grad, Alma Avdić.

Ispred kapije škole jako frekventno

-Ovdje je jako frekventno područje, a obzirom da škola trenutno ima 904 učenika plus 100 učenika koja pohađaju predškolski odgoj koju roditelji dovode u školu, stvara se velika gužva pred kapijom i ne može se proći pješke, a kamoli autom. Mi smo željeli prekritit taj neuređen dio i stvoriti prostor da se u slučaju neke dostave za školu ljudi mogu skloniti od učenika.”

-Obzirom da smo imali kamena tucanika, pokušali smo napraviti dobru stvar pa smo kamen istresli preko ograde na društveni dio puta omogućavajući roditeljima da pri dovođenju djece u školu mogu napraviti krug oko zgrade u blizini škole.

Iz OŠ Lukavac Grad poručuju da nasipanjem kamena tucanika nije bilo loše namjere te da je jedini cilj bio prekriti blato koje je nastalo zamjenom vodovodnih cijevi protekle godine.

 

 

Komentari