U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 19 sati u blizini Lukavca tri osobe su smrtno stradale, a tri lakše povrijeđene. U saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva putnička vozila ‘citroen C5’ kojim je upravljao D.T., rođen 1960. godine iz Prijedora, ‘audi’ kojim je upravljao S.M., rođen 1992. godine iz Gračanice, i teretno vozilo ‘Man’ sa poluprikolicom, kojim je upravljao K.T., rođen 1996.godine iz Gradačca.

 

Tri preminule osobe su se nalazile u vozilu citroen. Preminula je žena M.S (rođena 1934. godine), i dva muškarca S.B.S (1963. godine) i D.T (1960. godine), svi iz Prijedora.

Uviđaj je sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa OKP PU Lukavac, a na uviđaju je bio i vještak sobraćajne struke. Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela preminulih osoba.

Vozači audija i teretnog vozila su alkotestirani i nije utvrđeno prisusutvo alkohola. I dalje se utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do saobraćajne nesreće. Oba putnička vozila su došla u kontakt sa teretnim vozilom nakon čega su sletjeli sa puta.

Tužilaštvu će izvještaj dostaviti i policijski istražitelji, kao i vještak saobraćajne struke, koji će obaviti i detaljno vještačenje, nakon čega će se znati više o uzrocima nesreće. Dok se ne obave sve potrebne istražne radnje nismo u mogućnosti prezentirati više informacija o uzrocima nesreće, saopćeno danas je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Na navedenoj dionici puta u vremenskom periodu od 19,05 do 02,45 sati saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen i odvijao se alternativnim pravcima.

Komentari