U sali za sastanke na stadionu Tušanj održana je konferencija za medije FK Sloboda Tuzla povodom utakmice 15. kola BHT Premijer lige BiH u kojoj se će Crveno-crni odmjeriti snage sa FK Tuzla City, a prisutnim novinarima na raspolaganju su bili Zlatan Nalić, šef stručnog štaba i fudbaler Slobode, Antonio Vidović.

Tokom uvodnog obraćanja predstavnicima medija, Zlatan Nalić je istakao da nadolazeća utakmica protiv Tuzla Cityja za nejga i njegovu ekipu predstavlja jednaku važnost kao i ostale utakmice, te da publika može očekivati odličnu utakmicu i to onu kako samo Sloboda zna da igra, a to je požrtvovano od prve do zadnje minute.

-Uvijek je prva nadolazeća utakmica i najvažnija. Iako se provlači da je to derbi utakmica, nama je to ipak utakmica kao svaka druga. Sloboda igra čisto, agresivno, jako, moćno. Mi ne pravimo razliku od utakmice do utakmice, mi igramo tako kako igramo i to je naš stil. Moramo biti u svakom slučaju zadovoljni pruženim. Utakmice su nam dosta dobre i kvalitetne. Mislim da smo dobri domaćini i dobri gosti – izjavio je Zlatan Nalić, trener FK Sloboda Tuzla.

Novinarima se obratio i Antonio Vidović koji je istakao da je atmosfera u ekipi jako dobra te da se nada da će pehovi koju pratili ekipu u proteklim kolima nestati.

-Atmosfera u klubu je jako dobra, treniramo jako dobro. Mi se iz sedmice u sedmicu pripremamo isto za svaku utakmicu. Imali smo pehova u prethodnim utakmicama, ali nadam se da će se to vratiti sve u ovim idućim utakmicama. Nakon niza negativnih rezultata, sada želimo protiv Tuzla Cityja da pobijedimo, poručio je Vidović.

Podsjećamo, utakmica 15. kola BHT Premijer lige BiH između Slobode i Tuzla City igra su u subotu na stadionu Tušanj sa početkom u 16:30 sati u direktan TV prijenos na BHT.

Komentari