Delić samo u Lukavcu prikupio više od 1.200 potpisa

Javni istup generalnog sekretara SDP-a Irfana Čengića, u kojem je kazao da je uvjerljivo najviše potpisa za kandidaturu za predsjednika stranke prikupio njen aktuelni predsjednik Nermin Nikšić, dok su ostali jedva prikupili nešto više od 1.000 potpisa, izazvao je reakciju Edina Delića, načelnika Općine Lukavac i jednog od kandidata za predsjednika SDP-a.

– Prema našim informacijama i potpisima koji su pristigli do sada, najviše potpisa je skupio aktuelni predsjednik, koji ima više od 7.000 potpisa – kazao je Čengić, dodavši da su prag od 1.000 potpisa sa tek nešto više od te brojke prešli Edin Delić i Svetozar Pudarić, dok Mladen Ćavar u ovom trenutku nije prikupio dovoljan broj potpisa da bi bio kandidat.

Te informacije je Delić nazvao “sitnim podlostima malih majstora velike kuhinje”.

– Kao u dobrim starim Mućkama, ali tamo je sve bilo smiješno i simpatično. Ovdje se izvrtanjem činjenica nanosi šteta SDP-u, koji je mnogo bolji od onoga što ponosni vlasnici kafana sa dobro odabranim nazivom predstavljaju u javnosti. Krajnje je vrijeme da SDP dobije pravog generalnog sekretara koji nas neće brukati – napisao je Delić.

Delić samo u Lukavcu prikupio više od 1.200 potpisa.

– Molim drugove iz drugih općina da napišu u komenraru koliko su kandidati dobili potpisa, pa da mi saberemo. Da uporedimo podatke. Pozivam javno Irfana Čengića da zbog ovog sramnog postupka i blama odmah odstupi. Dosta nam je njegovih mućki – zaključio je Delić.

Komentari