Za ljubitelje filmske umjetnosti lijepa vijest iz JU Centar za kulturu Lukavac koja u decembru emituje dva filmska ostavernja:

Dana 22.12.2016. godine u 18:30 na repertoaru je animirana komična avantura u 3D tehnici  – „VAIANA“.

U ovom filmu radi se o avanturama najvećih svjetskih moreplovaca koji su prije tri hiljade godina prelazili ogromni Pacifik, otkrivajući brojne otoke Okeanije. Njihova putovanja su zatim prestala i niko ne zna zašto. Hiljadu godina kasnije iz Diznijevih studija crtanog filma stiže Vaiana, poletni kompjuterski animirani film o tinejdžerki koja plovi na opasnu misiju kako bi spasila svoj narod. Film traje 103 minute i  sinhronizovan je.

Istin dan u 20:30 sati prikazujemo akcioni film ROGUE ONE: Priča iz ratova zvijezda takođe u 3D tehnici

Radi se o prvom filmu iz serijala Ratovi zvijezda sa samostalnom pričom, ROGUE ONE, Priča iz ratova zvijezda.To je potpuno nova epska pustolovina.U eri sukoba, grupa neočekivanih junaka udružuje se u misiji na kojoj moraju krasti nacrte Zvijezda smrti, najmoćnije razaračko oružje carstva. Ključni događaj u hronologiji Ratova zvijezda okuplja obične ljude koji odlučuju činiti izuzetne stvari a pri tom postaju dio nečega većeg od njih samih. Film traje 130 minuta.

Komentari