Trodnevna manifestacija u organizaciji P.D. “Svatovac 47”

Dino Burgić

 

Planinarsko društvo „Svatovac 47“ današnjim dočekom (petak) planinara iz najudaljenijih mjesta započinje  „Međunarodni susret planinara – Svatovac 2016“, koji će trajati tri dana.

Za prvi dan planirano je da redovni učesnici iz udaljenijih mjesta pronađu svoje mjesto u prelijepom ambijentu planinarskog doma na Svatovcu.  Drugi dan do 10:00 sati će biti prijem ostalih planinara, kada će biti i svečano postrojavanje planinara, te podjela amblema. Planirano je da pozdravna riječ i samo otvorenje „ Međunarodnih susreta Svatovac 2016“  pripadne opštinskom načelniku Dževadu Mujkiću, nakon čega će se krenuti na stazu „Rudenik“.  Planinarski ručak u domu je planiran za 15:00 sati. Nedjelja je ujedno i posljednji dan susreta, kada će svečanom dodjelom zahvalnica koje će biti uručene gostima, uz ispraćaj, ovogodišnja manifestacija  biti i zatvorena.

Ambijent i urednost  Planinarskog doma „ Svatovac „ za koje su zaslužni i ove godine  vrijedni planinari „Svatovca 47“  pruža svim zaljubljenicima prirode, bili oni planinari ili ne,  da provedu vikend sa prijateljima i porodicom u  prelijepom ambijentu nadomak Lukavca.
Ovom prilikom iz Planinarskog  društva “Svatovac 47“ pozivaju sve koji su u mogućnosti da uživaju i ukoliko žele da upotpune užitak sa sobom ponesu vreću za spavanje, šator i pribor za jelo. Planinari koji žele koristiti usluge planinarske kuće imaju tu mogućnost uz simboličnu naknadu od 5,00 KM.

Komentari