Foto: Lukavac.ba
Foto: Lukavac.ba

Danas je u Lukavcu otvoren savremeni pružni prelaz u ulici Lukavačkih brigada, koji će ubrzati vožnju i učiniti je sigurnijom i udobnijom svim vozačima koji koriste ovu frekventnu putnu komunikaciju.

Projekat je zajednički realizirala Općina Lukavac sa Željeznicama FBiH, nakon što je identificiran problem ulaska u grad, tako da je potreba za rješavanjem ove putne komunikacije, rezultirala izgradnjom tehnički najmodernijeg pružnog prelaza u Bosnii Hercegovini.

Postavljena je tehnički najsavremenija konstrukcija, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u Evropi, širine 17 cm, koja je prilagođena svim osovinskim opterećenjima.

Radovi su započeli 16. maja, a završeni juče, kako je to na sastanku održanom u Općini Lukavac, najavljeno.

„Pružni prelaz i raskrsnica Petrak otvoreni su za saobraćaj po planu. Iako je bilo vremenskih neprilika, radovi nisu kasnili. Jedino što nismo završili je iscrtavanje linija. Nije moglo na mokroj podlozi, kazao je načelnik Edin Delić.

„Ono što smo dogovorili sa Općinom Lukavac, evo danas smo otvorili putni prelaz Petrak, da bi građanima Lukavca omogućili što bržu frekvenciju i što brži prelaz, da bi bilo što manje zastoja. Sa ovim poslom ne završavamo saradnju, nastavljamo da rješavamo putne prelaze sa branicima, na mjestima gdje nam se dešava najviše nesreća. Nadamo se da ćemo u skorijoj budućnosti uspjeti to riješiti. Želim sreću građanima općine Lukavac, ovo je samo prvi korak, dalje ćemo rješavati sve putne prelaze na području općine Lukavac“, kazao je Zuhdija Salihović, direktor za infrastrukturu u JP ŽFBiH Prometno poslovnog područja Tuzla.

Sadržaj preuzet sa web stranice Općine Lukavac.

Komentari