Tarik Arapčić - predsjednik OO SAD Lukavac
Tarik Arapčić - predsjednik OO SAD Lukavac

Arapčić je priveden u Lukavcu u sklopu akcije MUP-a TK. Osim Arapčića priveden je i direktor Doma zdravlja u Lukavcu Mirsad Jaraković.

Iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona kazali su nam da je u toku kriminalistička obrada privedenih osoba te da su izvršeni pretresi službenih prostorija Doma zdravlja u Lukavcu i drugih prostorija koje koristio direktor Jeraković.

“Izvršen je pretres i putničkog motornog vozila kao i lični pretres Tarika Arapčića. Arapčić se sumnjiči da je počinio krivično djelo primanje dara radi trgovine utjecajem, a direktor Doma zdravlja za krivično djelo za zloupotrebu položaja i ovlaštenja. Sve se vezuje za određene nezakonitosti prilikom zapošljavanja u Domu zdravlja Lukavac”, rečeno nam je u Tužilaštvu TK.

Kantonalno tužilaštvo odredit će se nakon dobijanja zapisnika o ispitivanja, a najvjerovatnije će predložiti mjere zabrane.

Arapčić je do 2016. godine obnašao funkciju direktora Doma zdravlja u Lukavcu, a pored toga obnaša funkciju predsjednika OO SDA Lukavac.

Klix.ba

Povezan sadržaj:

Tarik Arapčić: Do hapšenja i privođenja nije došlo, sumnjam u političku pozadinu

Komentari