U Bosni i Hercegovini danas se očekuje novo naoblačenje koje će uvjetovati jaču kišu uglavnom u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni.

 

U većem dijelu Bosne očekuje se lokalno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Dalje jačanje juga moguće je u noći na četvrtak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 21 stepen Celzijusov. U Sarajevu preovladava pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuje kiša, a u večernjim satima i jak vjetar. Najviša dnevna temperatura oko 16 stepeni.

Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje za cijelu teritoriju BiH, zbog jakih udara vjetra. Na području Bihaća, Livna, Mostara i Sarajeva očekuje se vjetar s udarima većim od 70 kilometara na sat. U četvrtak se prognozira oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Očekuje se jako jugo, sa olujnim udarima. Slabljenje vjetra očekuje se u poslijepodnevnim satima.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23 stepeni. U petak se prognozira oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab, prije podne južnog smjera.

U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen.

Prvog dana vikenda umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen.

Komentari