U četvrtak, 18. marta zasijeda Općinsko vijeće Lukavac na svojoj 3. redovnoj sjednici.

 

Na dnevnom redu će se naći 15. tačaka, a između ostaloga, vijećnici će se baviti problematikom JP “Rad”Lukavac, odnosno izmjenom statuta, kao i razješenjem direktora i imenovanjem vršioca dužnosti na ovu funkciju.

Predviđena je i tačka vezana za razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izmjenama Odluke o usklađivanju statusa Javnog preduzeća za komunalne i zanatske usluge “RAD” Lukavac sa odredbama Zakona o javnim preduzećima u FBiH i Zakona o privrednim društvima.

U dnevni red uvrštena je i tačka vezana za imenovanje povjerenika za MZ Turija obzirom da ova lokalna zajednica regularnim putem nije uspjela formirati svoje vijeće u zakonskom roku koji je postavila CIK-a. Na sjednici će biti razmatane i tačke koje se tiču Općinskog pravobranilaštva u Lukavcu.

Razmatrat će se i prijedlog za davanje saglasnosti na Protokol o saradnji između Općine Lukavac i JZU Dom zdravlja Lukavac, Izvještaj o radu Općinske izborne komisije za 2020. godinu, kao i Informacija o upisu učenika u prve razrede osnovnih i srednjih škola na području općine Lukavac u školskoj 2020./21. godini.

Sjednica je zakazana za 9,30 sati, a uživo je možete pratiti putem Facebook stranice RTV Lukavac te programu TV Lukavac.

Komentari