Edin Delić, kandidat za načelnika Općine Lukavac održao je u „Velikoj sali“  Doma kulture u Lukavcu promociju na kojoj je uz kandidate tri političke stranke lijeve orijentacije pred preko 600 simpatizera predstavio svoj program te najavio veliku pobjedu.

Obećao je  borbu za prava svakog građanina Lukavca bez obzira na političku opredijeljenost, izmjene u radu javne uprave i modele za konačno regulisanje zagađenosti Lukavca.

Također, predstavili su se i nosioci tri stranke koje predstavljaju „lukavačku Ljevicu“ na listama za opštinsko vijeće  na predstojećim izborima. Ispred DF – a, kao kandidat je izašao za govornicu Emir Imamović, u ime SDP –a je govorio mr. Adem Mahovkić , dok se kao nosilac koalicijske liste „Ujedinjeni za Lukavac“  predstavio dr. Kenan Omerdić kao član SDU.

Da se radi o projektu od velikog značaja za Lukavac, potvrdio je i dolazak ljudi iz samog vrha najjače opozicione stranke u Bosni i Hercegovini, te su za Lukavački.ba o Deliću i potrebama animiranja stanovnika Lukavca za naredne izbore govorili  Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH i Enver Bijedić, predsjednik KO Tuzla, koji su u više navrata isticali vrijednost  Edina Delića kroz njegov naučno–istraživački rad i društvene aktivnosti, te kao jednog  od rijetkih zajedničkih vanstranačkih kandidata u državi.

Podrška u predstavljanju programa i kandidature Deliću također su bili univerzitetski profesori i kolege sa Univerziteta u Tuzli, doc. dr.Dženeta Omerdić, dr. sc. Vedad Pašić i dr. sc. Zlatan Begić.

U nastavku prelistajte fotogaleriju:

Sponzorisani sadržaj

Komentari