Stavovi i mišljenja čitalaca čije tekstove objavimo nužno ne odražavaju stavove i mišljenja redakcije lokalnog portala Lukavacki.ba, već je to isključivo stav čitalaca.

Prof. dr Edin Delić je ličnost ovog i vremena koje dolazi, čovjek koji plijeni i osvaja svojim znanjem i umijećem-stručnošću, sposobnošću i poštenjem.

Upravo je pojava koja je nedostajala na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni. On je nestranački kandidat iza kojeg su jednoglasno stale tri stranke SDP, DF i SDU i ogroman broj građana koji nisu izlazili na birališta, niti žele glasati za stranke, već žele svoj glas dati nestranačkom kandidatu, koji ih je svojim znanjem, pristupom i karakterom osvojio.

Ono što je posebno značajno za dr. Delića, poznatog naučnog i stručnog radnika u više zemalja Evrope, je to što se on nije nametnuo, već je zamoljen od svih nas da se prihvati kandidature i bude načelnik građana, a ne stranaka i njihovih lidera.

Zbog toga je za veoma kratko vrijeme osvojio srca ogromnog biračkog tijela općine, neovisno od njegovog dosadašnjeg stranačkog opredjeljenja.

Dr. Edin Delić je promjena kakvu svi mi u Lukavcu i širom BiH  želimo.

Dr.sci.Edhem Muftić

Komentari