Čovjek sadašnjeg i budućeg vremena

Čovjek sadašnjeg i budućeg vremena

PODIJELI

Stavovi i mišljenja čitalaca čije tekstove objavimo nužno ne odražavaju stavove i mišljenja redakcije lokalnog portala Lukavacki.ba, već je to isključivo stav čitalaca.

Prof. dr Edin Delić je ličnost ovog i vremena koje dolazi, čovjek koji plijeni i osvaja svojim znanjem i umijećem-stručnošću, sposobnošću i poštenjem.

Upravo je pojava koja je nedostajala na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni. On je nestranački kandidat iza kojeg su jednoglasno stale tri stranke SDP, DF i SDU i ogroman broj građana koji nisu izlazili na birališta, niti žele glasati za stranke, već žele svoj glas dati nestranačkom kandidatu, koji ih je svojim znanjem, pristupom i karakterom osvojio.

Ono što je posebno značajno za dr. Delića, poznatog naučnog i stručnog radnika u više zemalja Evrope, je to što se on nije nametnuo, već je zamoljen od svih nas da se prihvati kandidature i bude načelnik građana, a ne stranaka i njihovih lidera.

Zbog toga je za veoma kratko vrijeme osvojio srca ogromnog biračkog tijela općine, neovisno od njegovog dosadašnjeg stranačkog opredjeljenja.

Dr. Edin Delić je promjena kakvu svi mi u Lukavcu i širom BiH  želimo.

Dr.sci.Edhem Muftić

6 KOMENTARI

 1. A sada bi gradjani Lukavca trebali masovno da glasaju za svog covjeka, covjeka koji je rodjen i odrastao tu, covjeka koji nije opterecen nacionalizmom i covjeka koji je strucan i sposoban. Ako on ne pobijedi na izborima onda neka je Bog na pomoci svim Lukavcanima.

  • Profesor Delić je jedan teški demagog i lafinaš, on gleda samo vlastiti interes, promjenio je dvije stranke, ženu zaposlio u socijalno a sestru na fakultet. Veze blage o ekologiji nema jer ono na čemu je on doktorirao i šta predaje nema veze sa ekologijom. Nema nikakvog uticaja po ministarstvima, niti ga bilo koji privrednik sa područja općine lukavac podržava. Mnogi od njegovih najbližih saradnika neće za njeg glasati, pa ni žena ni dijete jer su prijavljeni u Tuzli.

   • Na kojoj planeti ti živiš velka je stvar dali ga podržavaju privrednici. Koji su se obogatile na našim leđima. Prave od nas svoje podanike i siromahe sa kojima mogu manipulisati i da za njih moramo raditi po izuzetno niskim satnicama i čekati novu izbornu godinu u kojoj ćemo moći dobiti paketić ili 20-ak maraka za glas njima , a bore se da ukinu Djeda Mraza a sami opet hoće da to budu al samo po njihovoj potrebi .Što se tiče ko će glasati za profesora Delića on je siguran pobjedik za mjesto načelnika opštine ,al onaj vatrogasac Sejdinović polupismeni inženjer protupožarne zaštite (nepostojećeg)fakulteta koji nezna pročitati napisano je sramota ne samo za vas nacionaliste nego za čitavu OPĆINU Lukavac.

   • Od svog zla, bolje je da biramo manje.
    Ko je koga zaposlio, ako cemo tako, mozemo pricati isto ako ne i vise za svakog drugog kandidata.
    Na to da nema veze sa ekologijom.. da si makar jedno predavanje njegovo poslusao, kako ovdje tako i u stranim drzavama, uvjerio bi se da nije tako. Ne znam koliko znas o svemu tome, ali do jedne teme doktorske desertacije je odrađeno jos stotine tema u okviru skolovanja.
    Svi koje poznajem i koji njega poznaju hoce za njega glasati, makar zbog cinjenice da su ostali kandidati gori.
    Toliko.

 2. SDP Insider, ovo ti vec prelazi granice dobrog ukusa i daj ako moze da te zamolim da se vise uzdrzis od svojih neadekvatnih, neprovjerenih, neistinitih i demagoloskoih zakljucaka. Vjeruj mi da ces se toliko deskritikovati da ces postignuti suprotan efekat kod glasaca koji ce namjerno glasati za Delica zbog ovih tvojij komentara.
  Ali svi mi znamo da ovog covjeka podrzavaju svi iole pametni i oni koji su zeljni promjena, a takvih je vjeruj mi puno vise nego od SDA-aovaca ili bilo koje druge stranke!

OSTAVITI ODGOVOR