U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla u posljednja 24 sata testirano je 311 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 33 osobe što ukupno sa današnjim danom iznosi 335 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području našeg kantona.

 

Također, u posljednja 24 sata zabilježena su i dva smrtna slučaja što ukupno iznnosi 15 smrtnih ishoda u TK od početka pojave epidemije. Naime, radi se o dvije osobe starije životne dobi, ženskog spola sa brojnim komorbiditetima.

Jedna preminula osoba je iz Lukavca, a druga iz Tuzle. Sa današnjim danom ukupno 28 pacijenata zbog zaraze koronavirusom hospitalizirano je u UKC-u Tuzla od čega su tri pacijenta i dalje priključena na respirator dok se njih 307 nalazi na kućnom liječenju.

Također je saopćeno kako se 440 osoba nalazi pod zdravstvenim nadzorom. Podsjećamo, od početka epidemije koronavirusa do danas u Tuzlanskom kantonu otkriveno je 485 slučajeva infekcije COVID-19. Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke.

Komentari