U periodu od 9-12 decembra 2021 u Veneciji održana je Svjetska karate liga liga ta mlade (Karate1 youth league) na kojoj se okupilo 2430 takmičara iz 54 zemlje svijeta.

 

Na ovom izuzetnom takmicenju koje okuplja najbolje mlade karatiste svijeta učešće je uzelo i pet takmičara KK Sensei Turija-Lukavac; Softić Nejra, Baraković Medina, Huskić Amina, Hodžić Amar i Halilović Haris. I ako u konačnici bez medalje svojim nastupom opravdali su učešće.
Softić Nejra u kategoriji kadetkinje do 54kg, zauzela je 11 mjesto od 95 takmicarki i 30 zemalja. U borbi za medalju kroz repesaž poražena je od takmičarke iz Grčke 3:1 gdje je nakon vodstva od 1:0 u posljednjim sekundama meča grkinji dosuđena 3 diskutabilna poena.
Huskic Amina u kategoriji kadetkinje preko 54kg gdje je nastupilo 132 takmicarke iz 34 drzave, ostvarila pobjedu nad predstavnicom njemačke 3:2 a poražena je u drugom kolu od predstavnice Irske kod rezultata 5:5 na izglasavanje sudija gdje joj je glavni sudija kod prednosti prvog poena tri sekunde do kraja dosudio neopravdano izbjegavanje borbe i poništio prednost.
Baraković Medina u istoj kategoriji u prvom kolu bila slobodna a u drugom kolu poražena je od predstavnice Italije.
Hodžić Amar u kategoriji kadeti preko 70kg poražen je od reprezentativca Španije 5:3 iako je posljednjim sekundama meča zaradio 3 poena ali sudije su taj poen okarakterisale kao kontakt.
Halilović Haris u kategoriji juniori do 68kg u kojoj je nastupilo 129 takmičara i 38 drzava, u prvom kolu pobijedio je predstavnika Francuske 2:0. U drugom kolu sastao se sa predstavnikom Ukrajine ( Ovras Oleh) prvorangiranim na svjetskoj listi, gdje je do poslednjih sekundi vodio 5:2 i opet uz diskutabilna 3 poena za ukrajinca dolazi do  poravnanja 5:5 gdje pobjeđuje ukrajinac na osnovu prednosti prvog poena.
Ovo je jedno veliko iskustvo za ove mlade takmicare, gdje je nekima ovo bilo prvo veće takmicenje. Uz malo sportske sreće rezultati su mogli biti i bolji ali svakako možemo biti zadovoljni njihovim nastupom.
Trener kluba,  Mehmed Halilović u okviru trenerskog seminara stekao je trogodišnju WKF trenersku licencu.
Još bi dodali na kraju da je ovaj događaj protekao u izuzetnoj organizaciji gdje su bile velike kontrole i mjere predostroznosti u vezi Covida19,  svakodnevna testiranja takmičara i trenera.

Komentari