"Upozoravanje na opasnost od mina i NUS-a" -Foto: Lukavacki.ba

OŠ Lukavac Grad bila je domaćin 19. općinskog takmičenja učenika osnovnih škola “Upozoravanje na opasnost od mina NUS-a” u organizaciji Crvenog križa općine Lukavac u kojem je učestvovalo osam škola sa područja općine Lukavac.

Prema riječima predsjednika OO CK Lukavac, Bege Mujkića, učenici su bili dobro pripremljeni i pokazali zavidno znanje.

-Cilj je da se stalno podsjećamo na opasnosti koje nas vrebaju, kao i na posljedice koje mogu nastati ukoliko te stvari dovoljno ne poznajemo. Nažalost, još uvijek smo svjedoci da se dešavaju neželjene posljedice. Nadamo se ovim programskim aktivnostima doprinosimo, upozoravamo kako bi se te posljedice što više smanjile, istakao je Mujkić.

mine-rezultatiNajbolje rezultate na ovom takmičenju ostvarili su učenici osnovne škole “Lukavac Grad” osvojivši prvo mjesto, dok je drugoplasirana ekipa bila iz osnovne škole “Poljice”. Treće, četvrto, peto i šesto mjesto, sa istim rezultatima dijele: o.š.”Lukavac Mjesto”,o.š. “Puračić”,o.š. “Dobošnica” i o.š. “Gnojnica”.

Prvoplasirana ekipa na općinskom takmičenju stekla je ujedno i pravo nastupa na kantonalnom takmičenju koje će biti održano 29. novembra u BKC-u Gračanica.

Komentari