Toliko znamo, a ništa ne znamo. Lukavac je mali – veliki grad. Ima dugu i bogatu sportsku prošlost. Lukavac ima sportsku dvoranu i gradski stadion. Ima olimpijski bazen koji trenutno nije funkcionalan. Gotovo svaka mjesna zajednica općine Lukavac posjeduje fudbalske terene ili neke od drugih objekata za bavljenje sportom.

Sižje je mjesna zajednica udaljena desetak kilometara od Lukavca. Poznato je po mnogim istaknutim sportistima, naučnim radnicima, političkim ličnostima, piscima, državnim službenicima i drugom intelektualnom elitom.

Kada skrenete sa magistralnog puta Tuzla – Doboj, na put koji vodi kroz Sižje ka Pjeskovitom brijegu, na kojem se nalazi prelijepo spomen obilježje borcima NOR-a i socijalističke revolucije, usput ćete sa lijeve strane ovog druma na uvijek osunčanom, i istočnoj strani svijeta okrenutom, brežuljku, u naselju Kulišići, ugledati priču iz bajke.
David Kulišić, skromni čovjek, sportista i veliki radnik, sačinio je prelijepi park, tačnije, mali centar za sport i rekreaciju.

Svuda okolo je drveće, voćke, lijepo uređeni objekti, domaćinska kuća sa pratećim zgradama, staze za šetnju, te ono što je danas nevjerovatno za lukavačke prilike, arenu za borilačke sportove.

Ranog jutra, u subotu 21. avgusta 2016. godine, ovdje su se našli sportisti, majstori borilačkih vještina, članovi aikido kluba “Gard” Lukavac i aikido kluba “Park” Sižje. Njih dvadesetak prisustvovali su četvrtom aikido seminaru i prezentaciji ovog sve popularnijeg sporta na našim prostorima.

Opširnije možete pročitati na Facebook stranici Grupa Lucido

Komentari