Završeno je Državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore U21, koje se 26-27.06.2021. godine, održalo u Bugojnu, i na kojem je učestvovalo 559 takmičara iz 104 karate kluba, članica Karate saveza BiH.

 

 

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupio je sa devet takmičara, od kojih se četvero domoglo pobjedničkog postolja, i to u svim selekcijama prvenstva, osvojivši treće mjesto četiri puta i bronzane medalje, te dva plasmana na peto te jedno sedmo mjesto.

 

U kategoriji mlađih seniora, bronzane medalje su osvojili:

 

Omerović Bakir, borbe mlađi seniori -67 KG, i Bećirović Belma, borbe mlađe seniorke -61 KG. U kategoriji juniora, bronzom se okitio Husić Benjamin, borbe -55 KG, dok je u kadetskoj konkurenciji, bronzanu medalju osvojio Halilović Emir, borbe kadeti -52 KG.

 

Nadomak medalje bile su Fazlić Dora i Čajić Halima koje su poražene u borbama za medalju, te su se morale zadovoljiti petim mjestima, dok je Kunosić Džana sa dvije pobjede i dva poraza, zauzela plasman na sedmo mjesto.

 

-S obzirom da su rezultati sa Državnog prvenstva izbornog karaktera za reprezentaciju BiH, sudeći po rezultatima, KBS ORKKA će imati najmanje četiri reprezentativca na Balkanskom prvenstvu, dok za status reprezentativca na Evropskom prvenstvu, predstoji daljnja borba.  Uzimajući u obzir visok kvalitet, masovnost i konkurenciju od 106 klubova na ovom Državnom prvenstvu, zadovoljni smo sa 4 medalje i kontinuitetom dobrih rezultata naših mladih takmičara, poručio je za naš portal Željko Zombra iz ORKK-a Lukavac.

 

Komentari