U ime Grada Lukavac i u svoje lično ime Gradonačelnik dr.sc. Edin Delić upućuje najiskrenije čestitke povodom Dana Armije RBiH svim bivšim pripadnicima Armije, pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, građanima koji su dali svoj doprinos u očuvanju BiH, istinskim patriotima, kao i svim građanima općine Lukavac.

 

15. aprila 2022. godine obilježava se 30. godišnjica Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ovaj datum je jedan od nabitnijih datuma države Bosne i Hercegovine koju su pripadnici Armije hrabro i časno branili i odbranili.

U Lukavcu će tim povodom biti upriličeno polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima i spomen obilježju žrtvama genocida u Srebrenici, te će biti upriličena prigodna obraćanja.

15. april – Dan Armije RBiH prilika je da se sjetimo, odamo počast i iskažemo zahvalnost našim borcima koji su odbranili našu domovinu i koji su u najtežim trenucima iskazali hrabrost, snagu, jedinstvo, kao i ljudsku i moralnu veličinu časno odbranivši jedinu nam državu Bosnu i Hercegovinu, ali je naša stalna obaveza da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici Armije RBiH hrabro i nesebično podnijeli za život i slobodu koju imamo danas.

Sretan Dan Armije RBiH!

Komentari