Otjerala si me iz moje voljene domovine i sad mi uzimaš i familiju?!

Kako te, bosanska politiko, nije sramota praviti ljude istreniranim ovcama?! Kako te, bosanska politiko, nije sramota lagati, krasti i gurati u svoj džep?! Kako te nije sramota da svoj dzep bogatiš na tuđim suzama i na svakom problemu, pa i na ovom usranom virusu, od kojeg ni simptom nisi vidjela, a kamoli bolesne ljude držala na rukama?!

Piše: Sadžida Mujezinović

Ja jesam, pohlepna politiko, ja brišem i suzu i bol i svaku izlučevinu bolesnog čovjeka, i ne biram od čega boluje! Ja mu svo ovo vrijeme vraćam osmijeh na lice i brinem se o njemu, jer si me ti otjerala od mojih zemljaka, o kojima bih se isto tako brinula! A sad, nakon mjeseci patnje, 15-18 sati (rada i malo „privatnog života“) dnevno pod maskom, ko će meni da vrati osmijeh na lice, kad se svi oporavljaju i smiruju, a ti redaš nevjrovatne cifre zaraženih, kao da si ponosna, kao da se takmičiš?! Zbog tebe nas proglašavaju rizičnim područjem, a ti se podmuklo smješkaš. Kako ću ja zagrliti svoju porodicu i familiju???

Tvoja je, bosanska politiko, pored tebe. A i kad nije, ti, bosanska politiko mozeš i da putuješ i šepuriš se „poslovno“ gdje god ti to hladno, sebično i kameno srce poželi. Tvoja porodica moze biti pored tebe, nagurala si se šuškavih novčanica u dzepove, kakvih tvoji građani nikad u rukama nisu držali, ni vidjeli na jednoj kamari.

Zapadne li ti, bosanska politiko, nekad, neka knedla u grlu, kad jedeš hljeb koji su ti ispucale ruke tvog naroda zaradile? Zaplačeš li kao ja, kad vidiš zemljaka u nevolji? Pomogneš li ikad i ikome, osim onome koji je na tvom „nivou“ i vratiće ti nekad uslugu, kad i on tebi zatreba? Prođe li te ikad hladnoća, neka jeza, kad vidiš nezbrinutu nenu, koja spava na hladnoj, sivoj, prljavoj ulici?

Imaš li bar malo obraza i karaktera, imaš li straha zbog svih uzdaha i suza ljudi kojima je Bosna domovina, bosanska politiko? I onih koji nas čekaju, i nas koji se borimo u drugom svijetu, u koji si nas TI, bosanska politiko, svojom nepravdom otjerala?!

„Ničija nije do zore…“, neće ako Bog da ni tvoja!

Sadžida Mujezinović

Stavovi i mišljenja čitalaca čije tekstove objavimo nužno ne odražavaju stavove i mišljenja redakcije lokalnog portala Lukavacki.ba, već je to isključivo stav čitalaca.

Komentari