Povodom dana invalidnih lica u  organizaciji Sportskog saveza Lukavac i ORVI “Sinovi Bosne” u subotu je odigran ” 3. memorijalni turnir Sead Dedić Grof 2016″, na kojem je pobjednički pehar pripao ekipi “Demobilisani borci FCL”.

Uz pobjednika, na turniru su nastupile još tri ekipe: “ORVI Sinovi Bosne”, ” ORVI Banovići” i “Modračka četa”. Poziv je bio upućen još nekolicini invalidnih sportskih klubova iz okoline Lukavca i ekipi Goražda, ali, prema izjavama oranizatora, usljed loše finansijske situacije bili su prinuđeni otkazati svoje učešće.

Drugo mjesto, nakon odigravanja po tri susreta, pripalo je ekipi “Sinova Bosne”, dok je kao trećeplasirana ekipa završila “ORVI Banovići”.

Ljubitelji malog fudbala u Lukavcu su tako imali, u najavi Zimske lige malog fudbala koja u organizaciji Sportskog saveza Opštine Lukavac započinje svake godine sredinom decembra, priliku da se uvjere u dobre igre dvoranskog fudbala prvenstveno Husovića, Ćatića, Kovačevića, Bajrića ali i mnogih drugih nekadašnjih prvotimaca Radničkog i lokalnih fudbalskih klubova.db

Komentari