Udružnje madih “Poljice” organizovao je svoj prvi godišnji koncert, a povodom otvorenja renovirane sale Doma kulture u ovom mjestu.

Publici su se kroz bogat kulturno-zabavni program predstavili članovi muzičke, folklorne i dramske sekcije udruženja, a na sceni su im se oridružili i mališani osnovne škole “Poljice” te studenti Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli.

Predsjednik udruženja, Almedin Imširović, na samom početku manifestacije zahvalio se svima onima koji su dali svoj doprinos u rekonstrukciji ovog Doma, te pozvao prisutne da uživaju u dvosatnom večernjem programu koji su za njih pripremili njihovi vrijedni članovi kako bi pokazali sve ono što su u proteklom periodu uradili.

-Kao što znamo, već je bilo upriličeno otvaranje Doma kulture u Poljicu od strane onih koji su ga restaurirali, a mi smo uzeli priliku da damo i svoj doprinos, da predstavimo rad udruženja, te veliki talenat mladih koji žive u ovom mjestu, a koji su također i volonteri ovog udruženja. Pored naših sekcija, predstavili su se i naši Poljičani koji su na studijama Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli i naše sazlije, tako da nam je ovo velika čast. Pjevali smo i stranu i narodnu muziku, te stari dobri „rock ‘n’ roll“ i smatram da je svako imao priliku naći nešto za sebe, kazao je Imširović.

Dodaje kako udruženje broji 40 do 60 aktivnih članova raspoređenih u nekoliko sekcija, te da ih i u narednom periodu očekuje predan posao i brojne aktivnosti.

-Mi smo ovaj Dom dobili na korištenje tako da imamo u planu da napravimo kino, postavimo kino-projektor i filmsko platno, kako bismo iskoristili ove zimske dane za okupljanje mladih. U cilju nam je da ovdje napravimo omladinski centar gdje bismo dva do tri puta sedmično pravili neka dešavanja koja će okupljati omladinu, dodaje naš sagovornik.

Brojna publika imala je priliku pogledati i izložbu umjetničkih radova koji su nastali u okviru kreativnih radionica, a svoje radove predstavili su Elvedin Podanović, Demir Suljić, Lejla Mulamehmedović i Suada Čamdžić.

Komentari