Javno preduzeće za vodoprivrednu djelatnost DD „Spreča“ Tuzla, koje je u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona uskoro treba dobiti novog direktora, a kako nezvanično saznaje Lukavacki.ba, poziciju direktora preuzeti će bivši načelnik općine Lukavac, Dževad Mujkić

Dževad Mujkić obnašao je funkciju načelnika Općine Lukavac od 2004. do 2016. godine. Rođen je u Devetaku, općina Lukavac, 1963. godine, gdje završava Osnovnu školu. Srednjoškolsko obrazovanje stiče u Gimnaziji Lukavac nakon čega diplomira na Pravnom fakultetu u Sarajevu.

Profesionalnu karijeru započinje u preduzeću “Procvat” Lukavac, a po izbijanju rata pridružuje se Armiji RBiH. Karijeru nastavlja u Općinskom sudu za prekršaje Lukavac gdje obavlja poslove stručnog saradnika, a potom i sudije.

Tokom radnog vijeka obavljao je i poslove Sekretara Sekretarijata za opću upravu općine Lukavac, direktora opštinske Uprave za geodetske poslove, te diplomiranog pravnika u Centru za socijalni rad. Paralelno sa profesionalnim obavezama, od 1997. do 2004. godine angažovan je i kao vijećnik u Općinskom vijeću Lukavac, a četiri godine prije preuzimanja dužnosti Općinskog načelnika bio je i poslanik u Skupštini TK-a.

Inale, Javno preduzeće Spreča DD bavi se prikupljanjem, prečišćavanjem i distribucijom vode za veći broj korisnika, industrijskih potrošača kao što su Elektroprivreda BiH podružnica Termoelektrana Tuzla, Rudnik soli Tuzla, Fabrika Cementa Lukavac i drugi.Također se bavi projektovanjem sistema komunalne i riječne hidrotehnike, te proizvodnjom električne energije.

Upravu JP Spreča čine direktor i dva izvršna direktora, a od ranije  ovim pozicijama rukovode Suad Hasanović, Elvir Rožnjaković  i Mujaga Begić.

Komentari