U organizaciji sportskog magazina BH Tempo 09, sinoć je u restoranu motela Rudar održana tradicionalna manifestacija Izbor najboljeg sportiste Tuzlanskog kantona na kojoj su dodijeljena priznanja istaknutim sportistima, klubovima i sportskim radnicima.

U konkurenciji Invalidski sport najbolji je bili Ermin Jusufović, SKISO Sinovi Bosne Lukavac koji je s reprezentacijom BiH osvojio treće mjesto na Europskom prvenstvu kao i treće mjesto u prvenstvu BiH sa SKISO Sinovi Bosne Lukavac uz nekoliko osvojenih turnira.

Pored Ermina, u konkurenciji Invalidski sport prizanje je dobila Alma Hodžić Streljački sportski kluba “Konjuh” Živinice,   koja je osvojila niz turnira i mnoštvo medalja u 2017. godine, a najznačajniji među izuzetnim rezultatima je prvo mjesto na prvenstvu BiH.

U kategoriji “Pjetlići” priznanje za najbolju sportskinju TK prema izboru magazina BH Tempo 09 pripalo je Medini Baraković i KK Sensei Turija.

 

Tokom tradicionalne sportske manifestacije u organizaciji sportskog magazina BH TEMPO 09,  uručena su priznanja i zahvalnice sportskim klubovima,sportskim radnicima i sportistima na osnovu postignutih rezultata u 2017 godini.

Na jednom mjestu se okupio veliki broj sportista, sportskih klubova, sportskih radnika, kao i veliki broj sponzora koji su prepoznali značaj ove manifestaciji, ali najveće priznanje jeste što je ovaj događaj prepoznat od strane šire društvene zajednice, te su ga popratile brojne televizijske kuće, radio stanice internet i portali.

Komentari