Danas je u kabinetu Općinskog načelnika upriličen prijem za privrednike sa područja općine Lukavac, a ovom prilikom, privrednici su prisustvovali prezentaciji  projekta BH Engineering Week.

Projekat BH Engineering Week okuplja sve aktere uključene u razvoj industrije, proizvodnje i novih tehnologija: vlasnike kompanija, CEO, inženjere svih oblasti, ministarstva i privredne komore, akademsku zajednicu, inovatore i medije.

Ovom prilikom, Zlatko Berbić, direktor projekta pozvao je sve privrednike sa područja Općine Lukavac da učestvuju u ovom događaju i da svoja inovativna inženjerska rješenja i primjere dobre prakse prijave i predstave u okviru prezentacija Made in BiH.

Naime, u okviru  prve međunarodne bh. sedmice inženjerstva održat će centralni događaj u Tuzli 28. i 29 .novembra 2018.godine u BKC Tuzla i Cinestar – Bingo City Centar.

Inovativnost i modernizacija, najnovije tehnologije i prezentacije će biti osnova ove konferencije koja je dobila preporuku sa svih nivoa vlasti i vlada u BiH, a kojoj su se odazvali najuspješniji Bosanci i Hercegovci koji u svijetu postavljaju nove standarde, prakse i rezultate u inženjerstvu.

Komentari