Od 15. novembra u Lukavcu će početi besplatna škola kuglanja. Projekat je ovog kojeg realiziraju Kuglaški klub Zrinjski Lukavac, Centar  za kulturu Lukavac, a uz finansijsku podršku Grada Lukavac. Projekat je namijenjen mladima od 14 godina, a pridružiti se mogu svi zainteresovani.

 

U organizaciji Kuglaškog kluba „Zrinski“ i Centra za kulturu Lukavac, a uz podršku gradske Uprave od 15. novembra u našem gradu počinje realizacija projekta Besplatne škole kuglanja.

Projekat je namijenjen mladima, prije svega srednjoškolcima, a s ciljem zanavljanja kadra i promocije ove vrste sporta.

 

Kuglanje je sport za koji nikada nije kasno, jer vještine i spretnost u pogađanju čunjeva nisu vezane za dobne grupe te u njemu mogu uživati od najmlađih do najstarijih. Stoga je i ovim pozivom navedeno da je škola kuglanja namijenjena za sve zainteresovane.

 

Kako navode organizatori zainteresovanih za sada ima  a cilj je obučiti buduće takmičare koji će predstavljati naš klub u najvišem rangu takmičenja.

 

Kuglanje je sportska igra gdje se kuglom sa određene udaljenosti nastoji pogoditi što više postavljenih čunjeva. Predstavlja kombinacijom spretnosti, koncentracije i preciznosti koja se itekako da istrenirati upornom vježbom i dobrom voljom. Za odlične rezultate potrebni su i uslovi za obuku, što u ovom slučaju neće nedostajati. Obuka i trenažni proces odvijat će se u dobro opremljenoj dvorani Centra za kulturu Lukavac.

 

Svi ostali zainteresovani za školu kuglanja, mogu se prijaviti na broj telefona 061/994 – 563 ili u prostorijama kuglane, utorkom i četvrtkom od 17:00 do 19:00 sati. Škola kuglanja počinje sa radom 15. 11. 2022. godine. a upisati se mogu svi zainteresovani stariji od 14 godina.

 

Komentari