U proteklim danima, asfaltirana je dionica puta u industrijskoj zoni u Lukavcu.

 

Radi se o petlji kojom se povezuje kompletna poslovna zona a njenim uređenjem unaprijedit će se saobraćajna komunikacija i olakšati rad kompanijama koje posluju u ovom dijelu Lukavca.

Na ovaj način, lokalna zajednica nastoji pratiti potrebe investitora i otvarati vrata svim zainteresovanim investitorima koji žele investirati na području naše općine što će, između ostalog, omogućiti i zapošljavanje kadrova sa područja općine Lukavac.

Kako je istakao Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić, napravljen je niz koraka za stvaranje boljeg ambijenta za investitore, u toku je i realizacija projekta toplifikacije u industrijskoj zoni u Lukavcu, a lokalna zajednica će u narednom periodu nastojati da dodatno unaprijedi odnos prema investitorima.

Asfaltirana dionica puta prema gradskom groblju

U prethodnim danima, a u okviru nastavka izvođenja infrastrukturnih radova na području općine Lukavac, asfaltirana je dionica puta prema gradskom groblju u dužini od 630 m.

Kako je istakao Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić, u prethodnim godinama obnovljena je kapelica, sada je asfaltiran pristupni put prema kapelici i gradskom groblju, a u narednom periodu bi se trebao uraditi projekat proširenja gradskog groblja.

Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić je sa saradnicima, Predsjedavajućim Općinskog vijeća Lukavac gosp. Suadom Salibašićem i sa predstavnicima vjerskih zajednica obišao radove asfaltiranja ove dionice puta.

Komentari