Lukavački pjesnik Amar Velagić 16. novembra ove godine izdao je svoju prvu knjigu pod nazivom „Vrijeme hrabrih“, koja predstavlja projekat koji je posvećen njegovoj zaručnici, kao poklon njoj, njegovoj najvećoj inspiraciji.

Svoju prvu knjigu Amar opisuje kao dostupnu i prilagođenu za svu vrstu publike.

„U knjizi se dotičem dosta tema, među kojima preovladavaju ljubavne pjesme, socijalne, tu su rodoljubive i svašta pomalo. Čitava knjiga je  zapravo jedan koncept poklona mojoj zaručnici. Ona je u svom tom procesu pisanja bila i jedna od najvećih inspiracija. Čitav sadržaj knjige nije za određenu vrstu publike već upravo suprotno svako ko voli zanimljive i uzbudljive stihove prepoznati će se u rukopisu”, kaže Amar Velagić i dodaje:

“Želim da omladini približim knjige, pisanje i umjetnost kao takvu, teško je danas naći vremena za nešto što traje duže od 10 minuta, ali ova knjiga je lagana za čitanje, a opet kvalitetno štivo.“ kaže Amar.

Knjigu je prokomentarisao  Nihad Mešić River, pisac iz Tuzle.

“Svoju talentiranost Velagić posebno pokazuje u nesvakidašnjim motivima za današnji mladi svijet. Hrabar je Amar jer u današnje vrijeme objavljuje knjigu.“ rekao je poznati Tuzlanski pisac Nihad Mešić River koji je jedan od recezenata ove knjige.

„Želim da se zahvalim mojoj mentorici i lektorici Almi Muharemović Malohodžić, mojoj porodici, štampariji INDA iz Lukavca i JU Biblioteka Lukavac koja je izdavač i gospođi Nihadi Fajić“ dodao je za kraj Amar.

Promociju knjige možete očekivati u mjesecu Decembru u Lukavcu u prostorijama JU Biblioteka Lukavac, a do tada knjigu možete pročitati i kupiti lično kod Amara preko Facebook profila.

Inače, Amar Velagić je rođen 12.oktobra 1997 godine u Tuzli.  Završio je 2016 god. Mješovitu srednju elektro- mašinsku školu Lukavac, smijer Tehničar elektronike, automatike i informatike. Trenutno je student „Visoka škola za poslovno komuniciranje i računarstvo eMPIRICA“ u Tuzli. Član je mnogobrojnih nevaldinih organizacija, osnivač je neki od njih, pored poezije bavi se i sportom i raznim projektima.

 

Komentari