“Probudimo prirodu i mlade” je naziv projekta koji će biti realizovan 18. i 19. augusta u organizaciji Asocijacije Mladih Devetak, a podržan je od strane Schuler Helfen Leben fondacije.

Prvi dan 18-tog augusta je planirana radionica o aktivizmu mladih, problemima s kojim se susreću nevladine organizacije,  a vodit će je mladi ljudi s iskustvom.

Drugi dan 19-tog je planirana Biciklijada ulicama Devetaka, Igre bez granica (vuča konopca, skakanje u vrećama, nošenje jaja u kašikama) koje će doprinijeti da se mladi s naše općine bolje upoznaju I prepoznaju prednosti timskog rada, nakon toga bit će upriličen roštilj i druženje sa učesnicima.

“Veoma smo ponosni na još jedan projekat koji ćemo realizovati u našoj MZ i na taj način poboljšati dešavanja te postaći mlade da nam se priključe i druže sa nama. Posebnu zahvalnost dugujemo SHL fondaciji koja je prepoznala problem i važnost ovog projekta te podržala nas novčanim sredstvima” kazao je Dino Kovačević, predsjednik AMD-a.

Uprava AMD-a pozvala je sva omladinska udruženja sa područja Općine Lukavac da uzmu učešće u projektu. Posebno ističu Biciklijadu kao glavnu aktivnost te pozivaju sve zainteresovane da dodju u Devetak i priključe se u vožnji biciklom.

Komentari