U petak uvečer, građani Lukavca imali su priliku slobodno se šetati Ul. Branilaca Bosne, tzv. “lukavačkim šetalištem”.

“Lokalne vlasti i pripadnici PU Lukavac ostali su gluhi i pored naših apela da je potrebno zatvoriti ulicu fizičkim preprekama radi sigurnosti građana, pa smo stvari uzeli u svoje ruke”, kažu aktivsti i članovi Naše stranke.

Naime, aktivisti Naše stranke u petak, u periodu od 18 do 22 sata zatvorili su ulicu i brinuli se za sigurnost građana.

Ipak, PU Lukavac nije ostala gluha i pobrinula se da aktivnost ne prođe nezapaženo, pa su u 18 sati i 38 minuta zapisali članove i simpatizere Naše stranke.

“Očigledno da pripadnici PU Lukavac samo služe za pisanje prijava i kazni a ne za sigurnost građana. Na konstataciju da ulica od 18.00 do 22.00 sata treba biti zatvorena i služiti za okupljanje građana, pripadnik PU Lukavac nije imao odgovor pa nas je uputio kod komandira stanice, napisano je na Facebook stranici Naše stranke

-Ovo nije nikakava kampanja Naše stranke niti je nekakva promocija naših aktivnosti, stranačkih ili programskih. Ovo je akcija koju smo poduzeli, iz razloga što smo već u dva navrata se obraćali općinskim organima vlasti u vezi sa potrebom fizičkog zatvaranja, stvaranja nekih barijera u ovoj ulici u vrijeme kad je ona zatvorena za saobraćaj. Uočili smo, a mnogi građani su svjedoci da se relativno često vidi da automobili uđu u ovu ulicu u vrijeme kada se na ulici nalazi mnogo djece i šetača tako da je naše uvjerenje da je potrebno napraviti fizičke barijere kako ne bi došlo do neke tragedije, rekao je  Nusret Ćurović, predsjednik Odbora Naša stranka Lukavac.

 

 

 

Komentari