Svaka škola okruženje je za sebe unutar kojega se odvijaju životi učenika. Svaka škola i svako okruženje pružaju izazove i mogućnosti za lični razvoj, ali i za razvoj zajednice.

Aktivno učešće u životu lokalne zajednice bogatstvo je koje razvija duh pojedinca. Takav duh i bogatstvo aktivnog učešća nastavljeni su ovih dana u Donjem Poljicu.

Na inicijativu menadžmenta, Vijeća roditelja  Osnovne škole “Poljice” i Vijeća Mjesne zajednice Donje Poljice pokrenuta je zajednička akcija na prikupljanjima potrebnih novčanih sredstava u cilju sanacije i rekonstrukcije objekta Područne škole “Donje Poljice”.

Zamijenjeni su dotrajali oluci, izvršena je rekonstrukcija ograde školskog dvorište, uređen je dio školskog dvorišta, pri kraju su izolaciono-fasadni radovi na školskom objektu. Mnogi mještani, privrednici i njihovi radnici su dali svoj doprinos kako novčano, tako i u materijalu i vlastitim radom na sanaciji objekta. Na tome im neizmjerno hvala.

Mnogo toga je urađeno zahvaljujući privrednicima, mještanima Donjeg Poljica kao i aktivnostima učiteljica koje rade u Područnoj školi “Donje Poljice”, Vijeća MZ Donje Poljice menadžmenta škole, Vijeća roditelja, Vijeća učenika i zaposlenika škole.

Naša zajednička želja je da zajedno učinimo dodatne napore kako bi učinili rad i školovanje ugodnijim za naše učenike u Donjem Poljicu.

U realizaciji zajedničke želje postavili smo svima nama sljedeći cilj: Zamijeniti dotrajale prozore u obje učionice (ukupno 6 prozora) čija je ukupna vrijednost 4.500 KM. Vijeće MZ Donje Poljice i mještani su već prikupili dio sredstava ali obzirom da su u pitanju značajna sredstva pozivamo sve privredne subjekte sa područja Gornjeg i Donjeg Poljica i šire, sve građane, sve one koji su se školovali u našoj školi i sve organizacije i pojedince koji mogu pomoći kako bi predstojeću zimu naši učenici dočekali u sigurnijoj, toplijoj i sretnijoj učionici.

Ukoliko ste voljni učestvovati u ovoj akciji, molimo Vas da se javite predsjednici Vijeća roditelja Adelini Ejubović ili menadžmentu  Osnovne škole “Poljice”, kontakt telefon 035/540-698 ili izvršite direktnu uplatu na račun broj:

ADELINA EJUBOVIĆ

1404060024770819 SBERBANK

ZA PROZORE UČIONICA U DONJEM POLJICU

 

Komentari