1) Dragi Ahmede, da li bi bio ljubazan i ispričao nam ko je zaista Ahmed, o čemu sanja, šta voli i čime se to on sve bavi? Za čitaoce Bellspiration bloga, predstavi nam se, da te svi upoznamo.

 

Student sam Fakulteta Elektrotehnike u Tuzli i trenutno sam na završnoj godini studija. Rođen sam 19.06.1997 u Tuzli gdje živim i danas.
Pored studiranja, uvijek sam nastojao posvetiti vrijeme i drugim stvarima. Pomalo neuobičajeno za ljude iz svijeta IT, gajim ljubav prema književnosti i slobodno mogu otkriti da pišem svoj prvi roman kojem sam posvećen više od godinu dana. U prošlosti sam se bavio košarkom, a nedavno sam se okušao i u politici. Također, dizajn i marketing mi nisu strani. Dakle, ukratko, može se primjetiti da se trudim biti aktivan. Ništa me ne spriječava da radim ono što volim i baš zbog toga želim biti primjer da se čovjek ne bi trebao ograničavati. Itekako sam ponosan na svaku od navedenih sfera jer me svaka od njih naučila mnogo čemu i doprinijela izgradnji moje ličnosti.
Moj primarni cilj je završiti fakultet, a ne krijem da sanjam o tome da objavim svoju knjigu. Smatram da je svrha čovjekovog postojanja da uči, napreduje i ostavi neki trag. Ja sam sebi postavio ciljeve i znam put kojim idem, ali nepredvidljivost jeste ono što me inspiriše i što općenito čini život zanimljivim.

2) Šta je “Uspjeh” po tvojoj definiciji i na koji način ga ostvariti?

Ponekad mi bude teško opisati koliko ja uživam u pisanju. Naučio sam da postoji napor koji ne umara i sve se odvija iz ljubavi. Često me pitaju zašto sam počeo pisati i otkud ideja. Ja kažem da sam to uvijek nosio sa sobom. Čak sam i kao dječak svoju maštu prenosio na papir i pisao, ali to nikada nije preraslo u nešto ozbiljnije. Nastavnica Bosanskog jezika u osnovnoj školi je jedan moj rad usporedila sa djelom velikog pisca Ive Andrića, aludirajući da nema šanse da sam ja u tim godinama napisao takvo nešto. Tada sam bio ljut, ali danas shvatam kakav kompliment sam zapravo dobio. Naravno da i sada prija čuti pohvalu i to je svakako znak da sam na dobrom putu. Lijepo je kada Vam neko kaže da imate talenat. Međutim, ja se prvenstveno vodim time da se meni lično mora sviđati to što radim. I najbitnije od svega, moram znati da sam dao sve od sebe da bude najbolje što može. Čovjek uspjeh veže za novac, a to ne mora nužno biti tako. Za mene je to lično ostvarenje koje će donijeti unutrašnji mir i sreću. Nešto zbog čega ćemo biti ponosni sami na sebe.

3) Hvala ti od srca što si član Bellspiration kluba i što ćeš podijeliti svoja iskustva  s nama narednih sedmica i inspirisati nas! Koja su tvoja očekivanja od Bellspiration kluba?

Bit ću iskren, čini mi se da svijet ide u posve krivom smjeru. Sve ono što je nekada bilo nenormalno, postaje prihvatljivo. A ono što je bilo normalno, postaje rijetkost. Udaljavamo se od pravih vrijednosti. Sve je manje originalnosti i kvaliteta.
Zato se nadam da ću ja, a i moje kolege promovisati ono što je moralno, korisno i inspirativno.

Izvor: Bellspiration

Komentari