1) Možeš li podijeliti s nama šta je to što si naučio iz dosadašnjeg životnog iskustva, a što smatraš jako bitnim za miran, sretan i uspješan život?

 

Još uvijek se smatram relativno mladim da bih pričao o ovakvim stvarima i neću reći da znam pravi odgovor na ovo pitanje. Međutim, ono što mogu reći na osnovu svog dosadašnjeg iskustva, mislim da čovjek neprestano mora biti raditi na sebi. Produktivnost čovjeka drži stabilnim, a samim tim i sretnijim. Naučio sam da je važno izbjegavati pesimizam koji je, realno, prisutan svuda oko nas, a to je moguće ukoliko smo okruženi pozitivnim ljudima.

Rečenica „Voli ono što radiš i radi ono što voliš.“ sigurno najbolje opisuje sretan i uspješan život. Bez obzira koliko smo dobri ili loši u onome čime se bavimo, ishod postaje nebitan kada uživamo u tome i to treba biti najvažnije.

2) Koja je tvoja inspirativna poruka za sve nas?

Činjenica je da vrijeme brzo prolazi. Mislim da ne postoji starija osoba koja nam neće poručiti da život proleti u trenu. Stoga, smatram da je vrijeme dragocjeno i trebamo ga iskoristiti na najbolji mogući način. Ne gubimo vrijeme na gluposti, radimo na sebi i borimo se za svoje snove. Ne dozvolimo sebi da protračimo život s razmišljanjem da smo nešto mogli, a nismo. Zacrtajmo sebi cilj i težimo ka njemu. Sigurno neće ići sve po planu, ali po ko zna koji put ponavljam, nepredvidljivost je ono što život čini zanimljivim, zar ne?

3) Bellspiration klub završava četvrti promotivni mjesec. Šta misliš o ovom klubu nakon mjesec dana promocije? Šta misliš o Bellspiration-u generalno i njegovom cilju promovisanja rada i djela mladih ljudi?

Prije svega, želim se zahvaliti osobi koja je došla na ovu ideju odnosno tebi, Belma. Kao što sam ti i privatno rekao, koncept koji si sama osmislila mi se jako sviđa i definitivno pruža mogućnost mladim ljudima da pokažu sebe. Bilo je zadovoljstvo odgovarati na tvoja pitanja i iznositi svoja razmišljanja koja će, nadam se, nekom pomoći. Dala si mi priliku pričati o prvom romanu kojeg pišem i kroz veliki broj portala (sponzora) podijeliti to sa javnošću po prvi put. Posebno mi je drago što sam s tobom mogao razgovarati o svom romanu, jer svaki put kada si bila u ulozi „beta readera“, potrudila si se dati iskreno mišljenje. Hvala ti što vjeruješ u mene, želim da znaš da to meni mnogo znači. Nadam se da ćeš biti ćeš biti još uspješnija sa Bellspiration-om i nemoj odustajati ni ti jer zaslužuješ to.

Komentari