Generalni sponzori Euroherc osiguranje i Ingos d.o.o. (tehnički pregled) podržat će zeleno-bijele i u narednoj sezoni, u borbi za prvih 6-7 pozicija koje garantuju opstanak u “Drugoligaškom” statusu.

-Svatovac zaslužuje da bude dio federalnog ranga takmičenja, tako da ni u kom slučaju neću dozvoliti u kratkom vremenskom periodu povratak u kantonalnu ligu. Cilj je zadržati igrački kadar,  dovesti nekoliko pojačanja kako bi se pariralo klubovima, kao što su Budućnost, Gradina, Radnički. Ovim putem želim da najavim prozivku fudbalera, kao i prvi dan priprema za sezonu 2018./19, koja je zakazana u utorak (10.07.2018.godine) sa početkom u 18 sati na stadionu “Krušici” u Poljicu, rekao je Mosorović i dodao da je za Svatovac cilj ostati među vodećih šest klubova u 2. ligi FBiH.


-Cilj za narednu sezonu je ostati među vodećih 6-7 klubova, kako bi se izborio plasman u tzv. zajedničku “Drugu ligu”, gdje bi u tom slučaju naš klub igrao sa klubovima iz Zeničko-dobojskog ili Sarajevskog kantona. Veliki izazov, ali zašto ne i okušati se u takvom nivou takmičenja. izjavio je Mosorović.


Inače, Mosorović je sa NK Svatovac napravio nekoliko historijskih rezultata:  titula 1. lige TK, historijski plasman među osam najboljih u državi kada je u pitanju kup takmičenje, uređene klupskih prostorija, tribina, rekonstrukcija travnjaka i uvijek dobar igrački kadar. 

 

Komentari