Protekli vikend, tačnije 4. i 5. Juna 2022. godine u organizaciji Udruženja za tradicionalnu japansku kulturu “Aikikai” u Bosni i Hercegovini održan je 9. Aikido seminar Aikikai u BiH. Seminar je održan na prostoru za treniranje borilačkih vještina “Park” Sižje u Gradu Lukavac.

 

Tokom ova dva dana obavljeni su treninzi i polaganja za učeničke aikido stepenove. 

Na seminaru su učestvovali predstavnici aikido klubova Gard (Lukavac,BiH), Zemun (Beograd, SRB), Sonkei (Sarajevo, BiH) i Park (Sižje, BiH).

Ovaj 9. Seminar Aikikai u Bosni i Hercegovini je istovremeno i 19. Aikido seminar održan u Lukavcu. Aikido treninge je vodio Saša Obradović 6. DAN, Shidoin (Aikido / Aikikai) uz asistenciju Katarine Obradović 4. DAN (Aikido / Aikikai).

Svoje umijeće aikidoa su pred ispitnom komisijom Aikikai u BiH u sastavu Saša Obradović i David Kulišić (Aikido / Aikikai majstori) pokazali šest kandidata koji su i uspješno položili ispit za učeničke aikido stepene.

U sklopu seminara je odvojeno i vrijeme za obrazovni program. Predavanje na temu “Istorija sporta u Lukavcu” održao je prof. Istorije Mihad Sakić a na temu “Aikido” predavanje je održala aikido majstor Katarina Obradović.

Fotografija snimljene tokom seminara možete pogledati klikom ovdje!

Komentari