Proteklog vikenda, 8. i 9 juna 2019. godine u organizaciji Udruženja za tradicionalnu japansku kulturu “Aikikai” u Bosni i Hercegovini je održan 7. Aikido seminar Aikikai u BiH. Seminar je održan na prostoru za treniranje borilačkih vještina “Park” Sižje na Opštini Lukavac.

U ova dva dana obavljeni su treninzi i polaganja za učeničke aikido stepenove. 

Ovaj 7. Seminar Aikikai u Bosni i Hercegovini je istovremeno i 17. Aikido seminar održan u Lukavcu. Aikido treninge je vodio Saša Obradović 6. DAN, Shidoin (Aikido / Aikikai) uz asistenciju Katarine Obradović 3. DAN (Aikido / Aikikai).

Svoje umijeće aikidoa su pred ispitnom komisijom Aikikai u BiH u sastavu Saša Obradović i David Kulišić (Aikido / Aikikai majstori) pokazali pet kandidata koji su i uspješno položili ispit za učeničke aikido stepene.

Pored borilačkih vještina kao i prethodnih godina odvojeno je i vrijeme za kulturno-umjetnički i zabavni program. Učesnicima seminara i gostima se pružila prilika za druženje sa  umjetnicima. Program su svojim nastupom ove godine obogatili pjesnik Mihad Sakić i muzičar Tarik Sakić.

Komentari