U subotu, 20.09.2020.godine u Lukavacu u okviru manifestacije “Dani općine Lukavac” u sportskoj dvorani održan je jubilarni 20-ti Karate KUP “Lukavac 2020”, na kojem se okupilo oko 200 takmičra iz 23 kluba FBiH.

 

Iako se takmičenje zbog preventivnih mjera u vezi sa COVID 19 održavalo bez publike, sa reduciranim brojem kategorija i takmičara svakako nije nedostajalo dobrih nastupa u katama i borbama za sve uzraste.

Karate klub “Sensei” Turija-Lukavac se potrdio da bude dobar domaćin, obezbijedio je sve uslove za normalno odvijanje takmičenje. Klub je svim takmičarima u nezvaničnim kategorijama u katama dodijelio medalje i diplome.

-To je u suštini trebao da bude jedan veliki festival karate sporta u našoj općini. Međutim, uradili smo mi to ali u manjem obimu. U skladu sa preporukama kriznog štaba ograničeni smo sa brojem učesnika u dvorani. Nema publike. U susret nam je izašla sudijska komisija koja je smanjila broj sudija na turniru Smanjen je i broj službenih osoba, trenera i takmičara. Mi kao domaćini smo redukovali broj kategorija, tako da jednostavno samo održimo i proslavimo ovaj jubilej u okviru manifestacije “Dani općine Lukavac”. U ovako skromnim uslovima uspjeli smo da okupimo oko 200 takmičara iz 23 kluba iz FBiH”, izjavio je u ime organizatora KK “Sensei” Turija – Lukavac, Mehmed Halilović.

Oko 200 karatista i karatiskinja takmičilo se u borbama i u katama u svim starosnim kategorijama. Organizator je za sve najbolje pojedince obezbjedio prigodne nagrade te novčane nagrade u aspolutnoj kategoriji.

Po završetku turnira, nakon sumiranja rezultata  Karate klub “Sensei” Turija-Lukavac je zauzeo prvo mjesto u generalnom plasmanu, ali su pehari za najuspješnije tri  gostujuće ekipe otišli u ruke;

  1. KK “UNIJA” Tešanj
  2. KK “DO” Tuzla
  3. KK “Šotokan” Živinice

Najuspješniji takmičari turnira su

  1. Šejla Aščić  iz KK “DO” Tuzla i
  2. Benjamin Talović iz KK “Sensei” Turija-Lukavac

U okviru turnira u apsolutnoj kategoriji za seniore, gdje su bile obezbijeđene I novčane nagrade, pobjednici su:

  1. Hana Kapo iz KK “Baščaršija” Sarajevo i
  2. Antonio Divković iz KK “Forma” Tuzla

U egzibicionom meču mix tim KK “Sensei” Turija-Lukavac savladao je 3:1 ekipu kombinovanu ekipu klubova iz  Sarajeva. Za KK “Sensei” nastupali su Amina Huskić, Medina Baraković, Nejra Softić, Amar Hodžić i Haris Halilović.

Komentari

Prethodni članakOdržana sajamska biciklijada
Naredni članakJunuzović Kopex Lukavac raspisuje konkurs za prijem u radni odnos