Takmičari KBS Radnički Lukavac nastupili su na  “Kick Boxing Grand Prix BIH 2020” koji je održan na Ilidži. Lukavački klub predstavljalo je devet boraca u tri discipline: Light contact, Kick Light i Low Kick.

 

Svoje debitantske nastupe u ringu jučer su upisali Elmir Mujkić, Danis Ribić i Benjamin Softić, ali nažalost su izgubili borbe od iskusnijih protivnika iako su svi pokazali da su spremni da ukrste rukavice sa najboljim borcima u regionu.

Nakon njih u ringu je nastupio Dajan Ivanović koji se borio u kategoriji Low Kick Seniori -63,5 kg koji je pružio izuzetno dobru borbu i došao do još jednog zlata. Muhamed Omerović je uspio doći do bronzane medalje u disciplini Kick Light dok je Anela Omerović osvojila srebrenu medalju u disciplini Light Contact.

Maida Beganović je nakon dvije pobjede u disciplini Kick Light došla do zlatne medalje te je proglašena najboljom juniorkom turnira.

Dzenita Mahovkić nastupila je u seniorima u disciplini Kick Light i u finalu savladala domaću takmičarku i osvojola još jedno zlato za KBS Radnički Lukavac.

Poslednja je nastupila Džana Tufekčić koje je izgubila od iskusnije takmičarke.

Tri zlatne, jedna srebrena i četiri bronze sa jednog od najačih takmičenja u regionu predstavlja dobar rezultat i dodatnu motivaciju za rad.

 

Komentari