Veceras 16.01.2019 godine, u organizaciji Sportskog saveza TK, u BKC Tuzla, održan je Izbor sportiste godine TK 2019.

Klub borilačkih sportova “ ORKKA” Lukavac, nakon sjajne takmičarske 2019 godine i kontinuiteta vrhunskih sportskih rezultata, dobio je pet priznanja:

U kategoriji najboljih seniora, proglašen je Hamza Čajić: Bronzani na Evropskom prvenstvu 2019, prvak Balkana U21 pojedinacno i ekipno, prvak Balkana seniori ekipno i viceprvak Balkana seniori pojedinacno, prvak BiH i prvak FBiH u seniorima i mladjim seniorima

U kategoriji najboljih seniora specijalnu nagradu dobio je Mensur Đozić: Univerzitetski prvak Evrope -75 KG i prvak Balkana seniori ekipno u 2019 godini.

U kategoriji najjboljih juniora, specijalnu nagradu također je dobio Haris Muradbašić: Prvak Balkana juniori ekipno, 5 mjesto svjetska liga za mlade Umag.

U kategoriji najboljih klubova, proglašen je KBS ORKKA: Titula Univerzitetskog prvaka Evrope 2019, jedina medalja (bronza) sa Evropskog prvenstva 2019, pet titula prvaka Balkana i dvije titule viceprvaka Balkana u 2019 godini!

U kategoriji najboljih trenera, proglašen je trener Željko Zombra.

Klub borilačkih sportova ORKKA Lukavac, u 2020. nastavlja kontinuitet vrijednog i posvećenog rada, koji u konačnici i dovodi do ovakvih priznanja.

Komentari