U subotu (24.02.2018.). u velikoj sportskoj dvorani SKPC MEJDAN u Tuzli održan je 19-ti po redu međunarodni karate turnir TK OPEN na kome je učešće uzelo preko 700 takmičara iz 56 klubova BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Klub borilačkih sportova Master Lukavac nastupio je sa osam takmičara od kojih su tri takmičara nastupili u regularnim kategorijama i pet takmičara je nastupilo u neregularnim kategorijama (nivo žutog i oranž pojasa).

U regularnim kategorijama tri takmičara su osvojili tri medalje od čega jednu zlatnu i dvije srebrene. Zlatnu medalju je osvojila Mia Kunosić u kategoriji kate djevojčice devet godina. Srebrene medalje su osvojili Nedim Bnadić kate juniori i Mia Kunosić borbe djevojčice 10 godina -37 KG.

U neregularnim kategorijama (žuti i oranž pojaseevi),osvojene su tri medalje od čega jedna zlatna,jedna srebrena i jedna bronzana. Zlatnu medalju je osvojio Vedad Mosorović – kate dječaci 9 godina žuti pojas, srebro je osvojio Sanjin Đulić -kate dječaci sedam godina i mlađi oranž pojas, dok je bronzu osvojio Daris Nuhić-dječaci kate sedam godina i mlađi oranž pojas.

Ovim putem, KBS Master Lukavac prenosi iskrene čestitke osvajačima medalja, kao i ostalima takmičarima koji su uzeli učešće na ovom turniru.

Komentari