Trećeg dana Ramazanskog bajrama, načelnik općine Lukavac, Edin Delić, upriličio je prijem za predstavnike Medžlisa Islamske zajednice Puračić u Lukavcu i općinske saradnike. Delić je ovom prilikom gostima čestitao Bajram, izrazivši želju da se kvalitetna saradnja nastavi i tokom cijele godine.

-Ovo je bila prilika da općina na neki način obilježi najveći praznik Muslimana i da ugostimo najviše predstavnike Islamske zajednice. Drago mi je da smo do sada uspjeli ostvariti kvalitetnu saradnju, da smo krenuli sa načelom da se ništa neće u tom kvalitetu reducirati ili kvariti, te da tražimo gdje možemo bolje i više sarađivati. Ja kao načelnik mogu kazati da smo dosta kvalitetno radili i da tražimo prosora i za druge oblike saradnje. Ovo je općina koja služi i Islamskoj zajednici i svim građanima naše općine. Vjerska sloboda je jedna od najvažnijih sloboda modernog čovjeka i mi u tom smislu želimo biti aktivni suradnik te učestvovati u svemu što radi Islamska i vjerska zajednica, poručio je Delić.

Glavni imam MIZ Puračić u Lukavcu, Zijad ef.-Vehabović izrazio je svoje zadovoljstvo prijemom u nadi da će sličnih susreta biti i u budućnosti, a ovom prilikom razgovarano je i o drugim temama.

-Treba se više raditi, sarađivati i međusobno kontaktirati i ovo je još jedan put gdje općina i Medžlis imaju iste ciljeve kada su u pitanju projekti i infrastruktura, a prije svega kad je u pitanju zajednički projekata Rijaseta, muftijstva i MIZ a to je islamski centar. Otvorili smo nekoliko važnih pitanja i tema a došli smo do zaključka da ima ovdje entuzijazma, te da ćemo neke stvari zajednički raditi, kazao je ef. Vehabović.

Komentari