Još jedna jedna lijepa edukativna priča za lukavačke osnovce dolazi nam iz Udruženja za zaštitu prirode i okoline “Aer Aqua Terra” Lukavac koje je danas  u popodnevnim satima održalo „roditeljski sastanak“, za roditelje svojih najmlađih polaznika besplatne edukacije udruženja.

Dr.sc Abdel Đozić, profesor na Tehnološkom fakultetu u Tuzli, osnivač ovog udruženja, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom članova AAT,  trudom i predanim radom polaznika ovog edukativnog programa. Primarni cilj sastanka bio je interaktivnog karaktera, u kojem je udruženje upoznalo roditelje sa ostvarenim rezultatima, ali i ponudilo priliku za moguće sugestije roditelja.

„Vjerujem da su, baš kao i ja, svi roditelji oduševljeni postignutim rezultatima u prethodnom periodu. Moja djeca su popravila svoje ocjene, a što je još bitnije proširili su svoje znanje, te baš kao i ja izuzetno su zadovoljni svojim napretkom i razvojem stečenih znanja“ – rekao je Đozić .

Na sastanku su pored Đozića bili prisutni i članovi AAT-a čijim su predavanjima lukavački mališani unaprijedili svoja znanja. Roditelji nisu imali primjedbi na dosadašnji rad,a iz udruženja su obećali da će u narednom periodu svoje aktivnosti proširiti, te u skladu sa dogovorom sa JU”Centar za kulturu”Lukavac, pronaći nove termine za mališane.

„Dobro bi bilo da su u školama nastavnici ovako aktivni, da se više trude i da djeci posvećuju više vremena, a da manje razmišljaju o privatnim časovima koje vrlo dobro znaju naplatiti. Svaka čast djevojkama koje drže predavanja, imaju našu punu podršku“ – poručio je Đozić.

Udruženje za zaštitu prirode i okoline “Aer Aqua Terra” Lukavac svoje djelovanje usmerilo je za zaštitu prirode i okoline, kulturne i historijske baštine, upravljanje prirodnim resursima primjenom načela održivog razvoja.

 

 

Komentari