"Psihofizičko zdravlje" Sadike Avdić - Foto: Edina Mujkić

U prostorijama JU “Java biblioteka Lukavac”, sinoć je održano predavanje na temu “Psihofizičko zdravlje” u organizaciji Ž.E.O. “Kewser” i Zadruge “Holistica”.

Predavanje je održala gospođa Sadika Avdić, diplomirana liječnica homeopatije, koja se ovim poslom aktivno bavi već 12 godina. Kroz jučerašnje predavanje, govorila je o psihičkom zdravlju i njegovim uzrocima, te fizičkim zdravstvenim problemima, kao i liječenju sa stanovišta prirodne medicine.

-Jako je bitno osvijestiti svaku osobu, jer jedino ona, i samo ona, je odgovorna za svoje zdravlje.  Rezultat istinskog iscjeljenja je upravo kod one osobe koja ima taj problem. Mi pokušavamo da pomoću prirodnih preparata, koji nisu štetni i koji mogu biti dopuna određenim terapijama, osvijestiti svaku osobu…podsjetiti ih šta treba da jedu, kako da se hrane, kako da misle i u kakvom okruženju treba da žive, poručila je Avdić.

Pored predavanja, posjetitelji su imali priliku pogledati i kupiti nešto iz široke palete proizvoda, odnosno, biljnih preparata koje članice Zadruge i biljne apoteke “Holistica” same prave, a na osnovu dugogodišnjeg znanja i iskustava.

-Mi smo pokrenule čitav ovaj koncept krenuvši u proizvodnju biljnih preparata. Nastupamo širom BiH i zagovaramo holistički pristup čovjeku i tretiranju njegovog zdravlja. Čovjeka moramo tretirati kao duh, tijelo i energiju nezanemarujući nijedan njegov aspekt. Upravo kineska medicina, homeopatija i prirodna medicina tretiraju čovjeka mnogo kompleksnije nego konvencionalna. Mi kroz svoja predavanja želimo da se ljudi što više vrate prirodnim metodama liječenja i da koriste što više biljnih preparata, kazala je Maida Ičanović, menadžerica Zadruge.

Prisutni su s velikom pažnjom i interesovanjem slušali izlaganje, a pokazali su i veliko interesovanje za proizvode. Nakon promocije uslijedilo je druženje.

Komentari