Sastanak u Vladi TK
Sastanak u Vladi TK

Ambasador Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini NJ.E. Iztok Grmek, s predstavnicima Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, sastao se danas sa članovima Vlade Tuzlanskog kantona, obrtničke i privredne komore ovog kantona, a sastanku su prisustvovali i ministri privrede i predstavnici Obrtničke komore Bosansko-podrinjskog i Posavskog kantona, te predstavnik Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH.

Na sastanku u prostorijama Vlade TK se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima unaprjeđenja saradnje Slovenije i Bosne i Hercegovine u oblasti privrede, poduzetništva i obrta.

„Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je vrlo jak segment slovenske ekonomije, i zadovoljan sam da je njen predsjednik danas dobio konkretne podatke o 11.400 obrtnika s područja Tuzlanskog kantona” rekao je ambasador Grmek i ocijenio da to olakšava mogućnost pronalaska poslovnog partnera u određenoj oblasti.

Nakon sastanka u Vladi Tuzlanskog kantona gosti iz Slovenije su posjetili nekoliko malih i srednjih preduzeća, te uspješnih obrtnika koji rade u Tuzlanskom kantonu.

U okviru današnje posjete pomenute delegacije Slovenije posjetile su dvije uspješne kompanije koje se bave drvoprerađivačkom industrijom, odnosno malo i srednje preduzeće koje predstavlja 100 posto njemački proizvodni kapital na području TK koji je zapravo 100 posto izvozno orijentisan, te obrtnika koji svoje proizvode uspješno plasira i na tržište Slovenije i EU, a radi se o lukavačkom preduzeću FEN BH d.o.o smještenu u Puračiću i ZO Benko namještaj Srebrenik.

Komentari