????????????????????????????????????

U organizaciji Bokserskog kluba „Radnički“ Lukavac 8. oktobra 2016. godine u Sportskoj dvorani u Lukavcu održan je Treći međunarodni memorijalni bokserski turnir „Sead Hasanhodžić“.

U uvodnim borbama u kategoriji do 48 kg trebali su se boriti Ismail Beširović (BK „Vogošća“) i Sebastijan Kordić (BK „Ljubuški“). Meč nije održan jer  Sebastijan Kordić nije nastupio zbog povrede te je Beširović bio pobjednik u ovom meču.

U drugoj uvodnoj borbi sastali su se Avdibašić Erman (BK „Živinice“) i Eroglu Mustafa (BK „Zlatni ljiljani“) u kategoriji do 60 kg a pobijedio je Eroglo Mustafa.

U trećem uvodnom meču sastali su se Sentić Tomislav (BK „Kralj Tomislav“) i Halilović Šefik (BK „Čelik“) u kategoriji do 81 kg a pobijedio je Halilović Šefik.

U okviru ovog turnira održano je i V kolo bokserske lige Federacije BiH i u ligaškim borbama sastali su se:
1. Enis Fišeković (BK „Sloboda“) i Vranješ Leon (BK „Ljubuški“) u kategoriji pionira do 29 kg, a pobijedio je Leon Vranješ.
2.Mešić Alija (BK „Živinice“) i Đogić Amin (BK „Vogošća“) u kategoriji školarci do 75 kg, a pobijedio je Mešić Alija.
3.Hodžić Nedim (BK „Vogošća“) i Vranješ David (BK „Ljubuški“) u kategoriji juniora do 48 kg. Meč je završen neriješenim rezultatom.
4. Marić Hamza (BK „Mostar“) i Jašarević Ernad (BK „Čelik“) u kategoriji mladih do 75 kg. U ovom meču pobijedio je Hamza Marić.
5.Sjenar Malik (BK „Vogošća“) i Nadir Švrakić (BK „Živinice“) u kategoriji mladih do 75 kg, a pobijedio je Sjenar Malik.
6.Rabari Šajan (BK „Bosna“) i Tiro Bakir (BK „Mostar“) u kategoriji mladih do 91 kg.Pobijedio je Tiro Bakir.
7.Musić Huso (BK „Radnički“) i Omerović Emrah (BK „Bosna“) u kategoriji seniori do 69 kg. Meč je završen neriješeno.
8.Irem Kara (BK „Mostar“) i Samir Hadžić (BK „Radnički“) seniori do 75 kg. Pobijedio je Samir Hadžić.
9. Semir Dautović (BK „Radnički“) i Šendro Elvir (BK „Mostar“) u kategoriji do 91 kg, a pobijedio je Šendro Elvir.
10. Kuranović Jasna (BK „Sloboda“) i Bečić Jasmina (BK „Radnički“) u kategoriji žena seniorki do 60 kg. Meč je završen neriješenim rezultatom.
11. Ervin Džinić (BK „Sloboda“) i Enver Gugić (BK „Bosna“) u kategoriji seniora +91 kg.Pobijedio je Ervin Džinić.

Stručni žiri za najboljeg stranog boksera proglasio je Elvira Džinića iz BK „Sloboda“ Tuzla. Za najboljeg domaćeg boksera proglašen je Semir Dautović BK „Radnički“ Lukavac. Za najborbeniji par proglašeni su Hamza Marić (BK „Mostar“) i Ernad Jašarević (BK „Čelik“). Za najboljeg tehničara proglašen je Samir Hadžić (BK „Radnički“),a za najboljeg boksera na turniru i osvajača turnira proglašen je Elvir Šendro iz BK „Mostar“ iz Mostara.

Turnir je protekao u izuzetno korektnoj i sportskoj atmosferi , ispoljeno je od strane svih ekipa učesnica. Nažalost, turnir je održan pred malobrojnom publikom. Bilo je prisutno 150 do 200 prijatelja boksa. Organizator turnira je zadovoljio organizovanjem ove manifestacije. Tu svakako najveće zasluge pripadaju Muhamedu Dervozu, predsjedniku i treneru BK „Radnički“, te njegovom pomoćniku Azuru Begiću. Značajan doprinos u organizaciji ove manifestacije dali su i predstavnici bokserskog saveza Federacije BiH. Na turniru prisutna publika mogla je uživati u pravim bokserskim borbama, a naročito će u sjećanju lukavačke publike ostati mečevi između Hamze Marića i Ernada Jašarevića, Semira Dautovića i Elvira Šendre, Jasne Kuranović i Jasmine Bečić, te posljednja borba na turniru između Envera Gugića i Ervina Džinića. BK „Radnički“ Lukavac organizacijom ovog turnira potpuno je opravdao svoje postojanje i rad što će u narednom periodu dovesti do popularnosti bokserskog sporta u gradu i Općini Lukavac.

Na turniru su učešće uzele slijedeće ekipe:
1. BK „Bosna“ Sarajevo
2. BK „Zlatni ljiljani“ Sarajevo
3. BK „Vogošća“  Vogošća
4. BK „Sloboda“ Tuzla
5. BK „Živiniće“ Živinice
6. BK „Mostar“ Mostar
7. BK „Kralj Tomislav“ Čapljina
8. BK „Ljubuški“ Ljubuški
9. BK „Čelik“ Zenica
10. BK „Radnički“ Lukavac

Delegat turnira bio je Ramiz Aljić.

Sudije:
1. Amer Efendić
2. Dževad Mandžić
3. Semir Hasanović
4. Kemal Dervoz

 

Komentari