Domaćim porazom od visočke Bosne rezultatom 1:2, Radnički je propustio priliku da se nakon dvije vezane prvenstvene pobjede uključi u borbu za vrh prvoligaške tabele.

 I u ovome susretu domaći su odlično krenuli. Već u 10. minuti odlična prilika za Hasmira Salihovića ali lopta odlazi pored gola. Domaći su nastavili sa žestokim napadima pa dobre prilike imaju i Ćosić u 15. i Derdemez u 25. minuti susreta. Bosna ima odličnu priliku preko Goralije koji neometan sa 10 metara šutira pored gola Brezičanina. U 40. minuti Mirnes Salihović je uspio iznuditi prekršaj na 20 – ak metara od gola Bosne. Isti igrač odlično šutira iz slobodnog udarca i pogađa lijevu stranu gola Bekana za vodstvo Radničkog od 1:0.

U drugom poluvremenu kao da su na teren izašle potpuno dvije nove ekipe. Priliku za Bosnu već u 46. minuti ima Mujezinović iz slobodnog udaraca, ali njegov dobar pokušaj brani Brezičanin. Dobra igra gostiju se nastavlja, pa veliku pogrešku odbrane Radničkog u 54. minuti  ne koristi Kovač koji kasni do lopte prije Brezičanina. Taktički potez  trenera Bosne koji je donio pobjedu je ubacivanje Ćive i vađenje iz igre najboljeg igrača i kapitena Čabaravdića čije mjesto u napadu zauzima Džafić. Upravo je igra Džafića omogućila bolji protok lopte i bržu igru po krilima, što najbolje koristi Hrelja na lijevoj strani napada. U 66. minuti na odlično dodavanje Džafića reaguje Ćiva koji glavom pogađa za poravnanje na 1:1. Već nakon pet minuta igre fudbaleri Bosne dolaze do potpunog preokreta. Pogrešku na desnoj strani i izgubljenu loptu Radničkog koristi Papaz koji proigrava Hrelju, ovaj bježi Mahovkiću a zatim slijedi asistencija za Džafića čiji šut brani Brezičanin ali na loptu natrčava Čehajić i zakucava je u mrežu domaćih. Psihološki pad i rezultatski preokret mladi tim Radničkog pokušava nadoknaditi igrom dugim loptama ali i pored dvije dobre prilike napadača Mirnesa Salihovića i Ćosića,  Bosna zasluženo odnosi tri velika boda u Visoko.

db

Komentari