Nakon završene takmičarske sezone u kojoj je KK „Sensei“ nastupio na 20 međunarodnih takmičenja širom BiH i zemalja regije, 77 takmičara u klub je donijelo 262 medalje od čega  96 zlatnih, 38 srebrenih i 128 bronzanih.

Na Federalnim i državnim prvenstvima osvojene su tri zlatne, jedna srebrena i dvije bronzane medalje. Ona najvrednija medalja je sa Balkanskog prvenstvu  u Beogradu gdje je kao reprezentativac BiH, Amar Hodžić u kategoriji 2006. godište do 52 kg postao vice šampion balkana. Bitno je napomenuti i sedmo mjesto Medine Baraković na istom takmičenju.

Tokom sezone klub je učestvovao na licencnim seminarima gdje su se stekle  nove licence za trenere koje su dobili Amila Kovačević, Dženana Šiljegović, Alma Frkic, Adin Osmanović i Mehmed Halilović.

Klub je u 2018. godini dobio dva nova i jedno veće majstorsko zvanje. Amila Kovačević položila je majstrosko zvanje crni pojas 2.dan dok su Benjamin Talović i Lejla Mujkić stekli prvo majstorsko zvanje, crni pojas prvi dan.

Za ostavrene takmičarske rezultate u 2018. godini, na izboru sportiste “BH Tempo 09” Amar Hodžić, proglašen je najuspješnim pionirom Tuzlanskog kantona

Osim ovih standardnih uspjeha klub je u saradnji sa Općinom Lukavac sproveo projekat „Moja prva medalja“ koja je omogućila velikom broju dječaka i djevojčica da se oprobaju u karate sportu te okuse nastup na sportskom borilištu i osvoje svoju prvu medalju ili steknu svoje prvo karate zvanje.

Ovom prilikom klub se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli uspjesima kluba KK „Sensei“ Turija, a posebno Općini Lukavac, Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK-a i Federalnom ministarstvu kulture i sporta koji su kroz niz projekata kluba prepoznali i podržali provedene aktivnosti.

Sam početak nove 2019. godine nameće nove obaveze gdje nas prvog vikenda očekuje zimski karate seminar u Sarajevu, sa gostom seminara Juniorom Lefevr, svjetskim prvakom u borbama i katama. Na ovom seminaru će učešće uzeti perspektivni sportisti kluba, oni koji su najviše donijeli medalja za KK Sensei, Amar Hodžić, Medina Baraković, Merima Mehmedović, Nejra Softić i Amina Huskić.

Komentari