Novih pozitivnih u Tuzlanskom kantonu je 26, iz Tuzle 8, Živinica 11, Banovića 2, Lukavaca 4 i Gračanice 1. Među novozaraženim i dvije djece iz vrtića Pčelica na Ircu.

 

Ukupno pozitivnih do sada na području TK je 191, aktivno pozitivnih je 102, umrle su 4 osobe. Trenutno je u bolnici 8 osoba od kojih jedna na respiratoru. U kućnoj izolaciji su 94 osobe.

U protekla 24 sata na koronavirus u FBiH testirano je 259 uzoraka, a pozitivnih je 27, saopćio je Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva.

Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo. Na području Federacije BiH do sada je testirano 43.080 uzoraka.

COVID-19 potvrđen je kod ukupno 1.292 osobe. Zaključno s današnjim danom oporavljeno je 980 pacijenata.

Trenutno je aktivan 271 slučaj oboljelih od COVID-19 u FBiH. Zabilježen je ukupno 41 smrtni slučaj.

Iz ministarstva apeluju na građane da budu odgovorni.

“Pridržavajmo se mjera lične/osobne zaštite! Držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora! Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitite sebe i druge! Kršenjem odredbi i preporuka dovodite u pitanje svoje i zdravlje najbližih”, naveli su iz ministarstva.

Komentari