Glavni glumac Johnny Depp se vraća na veliko platno kao legendarni, neustrašivi anti-junak Jack Sparrow u nastavku Pirata sa Kariba: Salazarova osveta.

Uzbudljiva avantura vodi nas do nesretnog kapetana Jacka koji osjeća jako velike vjetrove loše sreće koji pušu u njegovom smjeru.

Smrtonosni duhovi mornara , predvođeni strašnim kapetanom Salazarom bježe iz Đavoljeg trokuta sa namjerom da ubiju sve pirate na moru a posebno Jacka.

Njegova jedina nada za opstankom leži u legendarnom  Posejdonovom  trozubu,  ali da bi ga pronašao, mora stupiti u savez sa prelijepom, briljantnom astronomkinjom Carinom Smyth i tvrdoglavim mladim mornarom Henryjem iz Kraljevske mornarice.

Na čelu  svog malog oronulog broda , kapetan Jack nastoji ne samo pokrenuti svoju zlu kob, već i spasiti vlastiti život pred najstrašnijim neprijateljem s kojim se ikad suočio.

Lukavačka publika ima priliku da pogleda film u petak, 26.05.2017. godine u terminima od 18 i 20:30 sati u JU Centar za kulturu Lukavac, cijela ulaznice je 4 KM.

 

 

Komentari

Prethodni članakOpljačkana benzinska pumpa u Puračiću
Naredni članakKompletno gradsko područje Lukavca bez struje